• Resum-síntesi:

Molts teòrics afirmen que l'hipertext és una nova forma textual. L'hipertext es defineix com una eina seductora, però també perillosa perquè mai pots saber que hi ha veritablement darrera d'aquell enllaç.
No obstant, l'hipertext és també:
  1. "Un model teòric: una proposta d'organitzar la informació perquè es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencials."
  2. "Una abstracció: defineix una manera ideal en la qual tota la cultura escrita produïda per la humanitat podria estar a l'abast dels usuaris en un univers telemàtic, el ciberespai."
  3. "Una classe de programes informàtics: els que serveixen per a crear documents digitals susceptibles de ser llegits per la via de les relacions associatives."
  4. "Els documents digitals resultants."

La
Literatura hipertextual ha servit per englobar durant molt de temps les diverses formes textuals. La literatura Hipertextual és un conjunt de textos interconnectats, és a dir, que a partir d'un text pots accedir a un altre.

L'
Hiperliteratura es refereix a la literatura multilineal. Aquest terme va fer que apareixes també el concepte d'hiperteoria que s'ocupa de les investigacions especulatives sobre l'hipertext i els hipermèdia.
L'Hipertext es definex com a producte textual format per unitats narratives fragmentades que poden constar de text, so i imatge.
Paker i Jordan al 2001 ja van parlar de cinc processos i que podien donar pas a un nou model de comunicació: Integració, Interactivitat, Hipermèdia, Immersió i Narrativa.



  • Opinió Personal:
Segons el meu parer l'hipertext és eina molt interessant. Podem trobar , com bé diu en el text, una part possitiva i una part negativa: La part possitiva ens permet anar accedint a diverses pàgines webs i llegir diversos textos; però la part negativa és que mai saps amb seguretat si el que diu al hipervincle és el que hi haurà veritablement darrera, per saber-ho amb seguretat has de clicar, sempre queda el dubte.
A més a més, cal afegir que totes aquestes novetats en la tecnologia fa que es perdi l'interés per la literatira escrita en llibres de text.






0 comentarios:

Publicar un comentario