Avui a la classe de Gestió de la informació i TIC, el professor Xavier Àvila ha començat avisar-nos que molta gent no havia realitzat la pràctica PG1 que era per avui.
Després, a seguit la classe amb la sessió número 5. Aquesta sessió ha consistit ha saber que significa hipertext: Un text enllaçat amb altres textos, és a dir, podem enllaçar la informació nomes quan parlem d'informació digital.

Fa un temps quan la gent va començar a llegir les notícies per Internet en comptes del diari de paper, a partir d'aquest moment algunes persones es van començar a preguntar el següent: si canviem la forma de llegir, també canviarem la forma de pensar?

Després en Xavier ens ha explicat el concepte de Mapa Conceptual que significa: és la manera gràfica d'una explicació, és a dir, que gràficament expliquem els conceptes. El mapa conceptual ens ajudarà, sobretot per la gent de molta memòria visual (per estudiar, treballar, etc). Són conceptes enllaçats entre ells.

A continuació hem realitzat una part pràctica mitjançant el programa Cmaptools. Aquesta pràctica ha consistit en crear un mapa conceptual sobre el tema "d'Internet". Per començar a escriure en aquest programa clicarem dues vegades al mig. Tot seguit, cada persona de la classe ha dit una idea sobre Internet i ho hem anat anotant en aquest programa sense cap criteri i quan hem acabat en format grups i ho hem enllaçat, com per exemple: La paraula "Internet" amb la paraula "adjuntar" clicant en la icona que hi ha a sobre, a més a més, al mig de la fletxa d'enllaç podem escriure i en aquest cas hi posarem "permet".
Per "guardar" aquest treball en els ordinadors de la Universitat: el defecte que té és que t'ho guarda als meus Cmap i li hem posat de títol: Internet. Si volem trobar al PC de la Universitat el mapa conceptual hem d'anar a MIPC/Disc C/Documents&settings/SaraOA/Misdocumentos/MyCmaps.

I per últim, per parelles hem estat practicant aquest nou programa per poder realitzar el treball que ens demanarà en Xavier de la Sessió 5.

0 comentarios:

Publicar un comentario