• Descripció:

Vam iniciar la classe de seminari amb la posada en comú del llibre "Va de mestres" que teníem de portar llegit i fet el treball. Després de la posada en comú cadascú de nosaltres va llegir un fragment el que creies que millor li havia quedat; després la professora Lluïsa ens va preguntar què ens havia impactat o agradat més d'aquest llibre. Al finalitzar aquestes qüestions vam entregar el treball.
Tot seguit la professora ens va comentar que és molt possible que aproximadament sobre el 27 de novembre hauríem d'entregar el treball del llibre "Elogi de la feblesa".
A continuació, el nostre company Christian ens va fer una exposició oral sobre la revista d'educació: "Perspectiva escolar". Ens va parlar d'algunes de les característiques més rellevants de la revista: l'idioma és en català; el director és Miquel Àngel Essomba; el lloc on s'edita és a l'Associació e mestres Rosa Sensat; la revista es publica mensualment; l'any que es va iniciar va ser el 1974; el cost de la revista és de 6'90 euros. Després ens va realitzar un petit anàlisi de cada apartat de la revista, que globalment ni haurien dos grans apartats: Altres educacions, escola, mirades, notes bibliogràfiques i cartellera: premis. Després ens va explicar quina va ser la seva primera impressió i ens va comentar que per a ell va ser molt bona perquè tractava temes que havíem fet a seminari com per exemple l'escola als hospitals. I per últim, l'article que va escollir va ser: "Aprendre durant tota la vida. Aules de gent gran per al temps lliure", va escollir aquest article perquè creu que l'educació és tant important per als nens com per a la gent gran que en el seu moment no va poder estudiar.
Per últim vam finalitzar la classe amb totes aquelles persones que el dimecres no van poder llegir la seva redacció sobre l'experiència a l'escola. Aquesta lectura la va n fer: la María, l'Eva, la Natàlia, l'Eduard, l'Ailén, l'Anna, l'Irene, la Paula, el Christian, la Laura i jo.

  • Reflexió:
L'article que va escollir el Christian és molt interessant perquè té tota la raó. Molts dels nostres avis a causes de les guerres causaven molta pobresa, per aquest motiu molts nens s'havien de posar a treballar en comptes d'estudiar per portar diners a casa per sobreviure. Això va comportar molta gent analfabeta, però qui diu que és tard per estudiar? si la gent gran té força de voluntat per aprendre a llegir ho poden aconseguir sent evident que els costarà el doble que a una persona jove. Últimament s'ha pogut observar en les notícies que la novetat d'ara és que hi han un cursos per a gent gran (majors de 60 anys) per saber utilitzar els 4 aspectes bàsics de l'ordinador i també saber trucar i enviar algun SMS pel mòbil. Són aquest tipus d'activitats que hem de potenciar perquè la nostre gent gran pugui adaptar-se en la societat d'avui en dia, que és molt tecnològica, i que per a ells és un món totalment desconegut.

0 comentarios:

Publicar un comentario