• Descripció:
La professora Lluïsa Cirera va iniciar la sessió de Seminari amb l'explicació del Taller de Relaxació, és a dir, t'ensenya a tindre autocontrol d'aquells nervis que et fan una mala passada en les exposicions orals o en els exàmens. Aquest taller es realitzarà els dies 11, 18, 25 de novembre i 2 de desembre de 15-16H.
Després es va realitzar l'activitat de la presentació d'una Revista i la va comentar el company Macià. La revista que va descriure va ser: "Cooperación educativa: kikiriki". Aquesta revista està escrita en castellà, editada a Sevilla amb diversos directors, la periodicitat és de cada trimestre, es va fundar al 1888, i té un cost de 18 euros, si et subscrius té un preu de 80 euros/anuals i la institució de 110 euros/anuals. la estructura d'aquesta revista és la següent: En la primera pàgina hi ha: qui ha fet la revista, la redacció, equip de direcció, normes de com s'ha fet la revista i explica una mica la historia de la revista.
Índex:
  1. Debat: s'agafa un tema i es fa un debat positivament i negativament. En aquest cas la revista proposava el debat de: "Debat com a eina de treball?" i el "Pla Bolonya".
  2. Dossier: Campanya de la nova assignatura "Educació per la ciutadania", hi havia crítiques, qui està a favor aquesta matèria, etc.
  3. Tantea: explica els nous projectes realitzats per les escoles (els mètodes),
  4. Estelas en el mar: Part d'Història d'Educació espanyola: Recorda els sistemes que tenien en aquell temps. I propostes de treball a classe.
  5. Muras: "Comentamos: Jornadas i congresos educativos".
  6. Crítiques sobre llibres educatius d'aquell trimestre.
L'impressió d'en Macià sobre aquesta revista va ser positiva, ja que, segons el seu parer està molt ben estructurada i explicada, és a dir, que amb els resums que venen sobre cada article ja pots saber de què tracta i si t'agradarà o no.
L'article que va escollir en Macià pel tema de debat va ser : "Educación para la ciudadania". I com a pregunta pel debat: És correcte que l'estat imposi una assignatura?

A continuació d'aquesta activitat vam acabar de llegir l'assignatura que més ens va agradar a primària.

I per últim vam explicar una relació conflictiva que vam tindre a l'escola.

  • Reflexió:
El tema de debat: "educación para la ciudadania". Crec que és correcte imposar aquesta assignatura, però sense cap mena d'aspecte polític. Molts joves no tenen comunicació amb les seves famílies i això provoca que hi hagi una falta d'informació sobre la societat en que vivim molt gran. Com per exemple: el tema de la sexualitat, cada cop hi ha més joves que es queden embarassades. Però aquesta assignatura crec que té també un punt polític i per això el PP està en contra. Aquesta assignatura hauria de servir perquè els joves estiguin informats sobre tots els temes: Sexualitat, homosexuals, drogues, etc.

0 comentarios:

Publicar un comentario