• Descripció:
Avui ha estat el segon dia de Seminari amb la professora Lluïsa Cirera. Ha començat a donar-nos les dates de les entrevistes, que en el meu cas la realitzaré el dia 16. d'octubre Després a continuïtat explicar-nos una feina nova que tracta de l'actualitat educativa que consistirà mitjançant una fitxa, que ens ha entregat en aquell moment, portar un retall sobre l'educació sobre la setmana passada i amb aquest retall s'haurà de fer una explicació de les idees principals i una reflexió, aquesta fitxa s'haurà de fer unes 15 copies pels nostres companys de seminari; aquesta activitat la realitzaré el dia 11 de novembre.
Seguidament ens ha explicat una altre activitat que tracta de portar un objecte personal i el dia indicat (21 d'octubre, en el meu cas) s'haurà de realitzar una exposició oral d'aproximadament uns 3 o 4 minuts, que anteriorment haurem d'haver fet un guió per aquesta exposició.
Després d'haver-nos dit les activitats pertinents ens ha donat un qüestionari, que hem respòs les qüestions a classe, però que haurem d'entregar l'enquesta el dia de l'entrevista.
A continuació, la professora Lluïsa Cirera ens ha preguntat: Què ens sembla Blanquerna, en aquestes dues setmanes?. Cadascú ha aportat la seva opinió, com per exemple: Que els professors són molt exigents, les classes són més reduïdes en comparació a la resta d'universitats, atenció personalitzada, més contacte entre professor i alumne i entre d'altres.
I per últim, en ha donat un article: "El retorn de la disciplina" de Francesc Torralba Roselló. L'hem llegit a classe i hem realitzat un petit debat i a més a més hem pogut aportar experiències personals nostres amb els nens.

  • Reflexió:
En la meva opinió crec que la disciplina és molt important en l'educació. Crec que la disciplina de fa uns anys i la disciplina d'ara no són les més correctes, ja que en la primera els mestres abusaven de la seva autoritat, en canvi la segona els alumnes abusen de la confiança dels mestres i aprofiten el màxim. Hauríem de trobar un punt mig entre aquestes dues disciplines encara que és molt complicat canviar d'un dia per un altre. No obstant, cal afegir que no només hem de aportar disciplina a l'escola, sinó que els que tenen més "feina" són els pares a casa, ja que, si els pares no imposen la disciplina el nen podria actuar de la manera que volgués i és quan el mestre es trobaria possiblement amb algun conflicte a classe.

  • Aprofundiment:
Crec que l'article que hem llegit a classe sobre la disciplina a l'escola és molt important pels professors. Per això he decidit ampliar aquest tema i posar un enllaç d'Internet sobre "La disciplina a les aules".

0 comentarios:

Publicar un comentario